Lletres 3D de cartró DIY / Letras 3D de cartón DIY


Hola hola!! Benvinguts i benvingudes de nou! Avui toca… una altre manualitat! Últimament està molt de moda decorar amb lletres, de tot tipus, des de quadres fins a pintades a les parets. Nosaltres, però, en farem unes en 3D utilitzant cartró. Hi ha diverses maneres de poder fer-ho, aquí us presento una que crec que és bastant fàcil i a l’abast de tothom. Per a fer les nostres lletres necessitarem:

 • cartró
 • cartolina
 • cola blanca
 • cinta adhesiva
 • pinzell
 • aigua
 • tisores
 • paper de diari

Primer de tot hem de triar la lletra que més ens agradi i la tipografia. Podem utilitzar el Word per exemple per a fer una lletra en tamany gran i imprimir-la, o la podem dibuixar nosaltres mateix@s en un full de paper. Un cop la tinguem la retallem.

Aquesta lletra de paper és la que farem servir de plantilla per a dibuixar les lletres sobre el cartró. Així que només hem de repassar la lletra sobre el cartró amb un llapis o retolador. Ho haurem de fer dos cops igual.

Un cop les tinguem dibuixades, les retallem. I ara ja tenim les dues lletres idèntiques.

Ara necessitarem una mica més de cartró. Retallarem unes tires, procurant que totes siguin iguals. Les enganxarem a una de les lletres per tal de fer-les amples. Ho podem fer amb una mica de cinta adhesiva.

A continuació, enganxem l’altre lletra.

Mesurem ara quina amplada total fa la nostra lletra i tallem tires de cartolina d’aquesta amplada. Amb aquestes tires, cobrim tots els costats de la nostra lletra. Podem utilitzar cinta adhesiva, ja que després ho cobrirem tot.

Ara ja tenim la lletra muntada, quedarà una cosa més o menys així:

Ara, per a reforçar-la, la folrarem amb tires de paper de diari i una barreja de cola blanca i aigua (a parts iguals)

Quan ja estigui coberta del tot, la deixem assecar i ja tenim apunt la nostra lletra.

Depenent del tipus de decoració que vulguem crear, podem deixar la lletra o així o fer diferents acabament, que ja ensenyaré (alguns) en una altre entrada!

Espero que us agradi i us animeu a fer-les, ja que és entretingut però no pas difícil!

________________________________________________________________________

Bienvenidos de nuevo! Hoy toca … otra manualidad! Últimamente está muy de moda decorar con letras, de todo tipo, desde cuadros hasta pintadas en las paredes. Nosotros, sin embargo, haremos unas en 3D utilizando cartón. Hay varias maneras de poder hacerlo, aquí os presento una que creo que es bastante fácil y al alcance de todos. Para hacer nuestras letras necesitaremos:

 • cartón
 • cartulina
 • cola blanca
 • cinta adhesiva
 • pincel
 • agua
 • tijeras
 • papel de periódico

Primero hemos de elegir la letra que más nos guste y la tipografía. Podemos utilizar el Word por ejemplo para hacer una letra en tamaño grande e imprimirla, o la podemos dibujar nosotr@s mism@s en una hoja de papel. Una vez que la tengamos la recortamos.

Esta letra de papel es la que usaremos de plantilla para dibujar las letras sobre el cartón. Así que sólo tenemos que repasar la letra sobre el cartón con un lápiz o rotulador. Lo tendremos que hacer dos veces igual.

Una vez las tengamos dibujadas, las recortamos. Y ahora ya tenemos las dos letras idénticas.

Ahora necesitaremos un poco más de cartón. Recortaremos unas tiras, procurando que todas sean iguales. Las pegaremos a una de las letras para hacerlas anchas. Lo podemos hacer con un poco de cinta adhesiva.

A continuación, pegamos el otro letra encima.

Medimos ahora qué anchura total hace nuestra letra y cortamos tiras de cartulina de esta anchura. Con estas tiras, cubrimos todos los lados de nuestra letra. Podemos utilizar cinta adhesiva, ya que después lo cubriremos todo.

Ahora ya tenemos la letra montada, quedará algo más o menos así:

Ahora, para reforzarla, la forraremos con tiras de papel de periódico y una mezcla de cola blanca y agua (a partes iguales).

Cuando ya esté cubierta por completo, la dejamos secar y ya tenemos listo nuestra letra.

Dependiendo del tipo de decoración que queramos crear, podemos dejar la letra o así o hacer diferentes terminación, que ya enseñaré (algunos) en otra entrada!

Espero que os guste y os animéis a hacerlas, ya que es entretenido pero no difícil!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s