Dues idees florejades pel Dia de la Mare: Aquarel·les i decoració amb fondant / Dos ideas floreadas para el día de la Madre: Acuarelas y decoración en fondant.

Hola hola! he estat una mica desapareguda.. així que avui entrada doble! Com bé sabeu demà és el dia de la mare, i a la majoria de les mares els agrada de flors, així que de flors va avui el post!

Per començar un ensenyaré com fer amb aquarel·les i d’una forma molt senzilla unes flors que es poden utilitzar tant per fer una postal, una simple etiqueta per a posar el nom al regal.


Per a fer-ho necessitarem:

 • Paper d’aquarel·la (o cartolina una mica gruixuda)
 • Aquarel·les (poden ser en pasta o en pastilla, això és igual!)
 • Aigua
 • Pinzells
 • Retoladors permanents

Els passos a seguir són molt senzills:

Amb el pinzell mullat, el passem per tot el paper de carolina, fent que aquest quedi mullat (o humit)

Un cop estigui, anem fent “taques” de diferents colors. No han de tenir una forma concreta. Al estar el full mullat, les taques s’escamparan una mica.

Procurem fer-ne de diversos colors i al llarg de tot el full.

Un cop aquestes “taques” estiguin una mica seques, posem una mica d’aquarel·la al centre de cada taca. Podem utilitzar el mateix color, més fosc, o un altre color, això depèn de la vostra elecció!

A continuació, deixem assecar per complet. Un cop veiem que ja està sec, és el torn de dibuixar les flors. Així que amb el retolador, fem flors al full. Cada “taca” pot ser una flor.

Us heu d’esperar a que l’aquarel·la estigui ben seca, sinó us passarà com a mi… :p

I… taxàan! ja ho tenim acabat!

Us deixo un petit collage amb uns exemples que van fer els meus alumnes de dibuix de pintura. Són nens i nenes de 4 a 9 anys. Mireu que “xules” que queden!!

Són uns petits grans artistes!!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

La segona part del post, és la part dolça. Aprofitant la recepta de cupcakes de vainilla, podem fer un postre per al dinar del dia la mare. En aquest cas, però, els decorarem utilitzant fondant. I com hem dit abans que el tema eren les flors, us ensenyaré com fer d’una forma bastant senzilla, unes roses amb fondant per col·locar a sobre dels cupcakes. Val a dir que la recepta de vainilla, la podem utilitzar per a fer un pa de pessic si volem, només cal canviar el motlle. Per a fer la rosa, necessitarem:

 • Fondant (del color que volguem)
 • Ganivet
 • Aigua

Primer de tot, amassem el fondant amb les mans i fem un “xurro”, no cal que sigui perfecte, simplement li fem aquesta forma per a que sigui més fàcil de tallar.

Un cop fet, el tallem. Primer fem un tall d’uns 5 centímetres. Amb la resta del xurro, fem 10 talls d’ 1,5 centímetres o 2 centímetres, procurant que quedin tots igual. Guardem els trossets petit en una bossa per a treballar primer amb el gran.

La cinta mètrica aquesta és cosa de tenir un pare fuster…

Amb el dit polze, aixafem el tros més gran de tots. Aixafem més per un dels costats per a quedi una mica més prim i llarg.

Un cop el tinguem amb la forma que necessitem, l’enrotllem sobre ell mateix, procurant que la part més prima quedi cada cop més baixa que el centre. Aquest serà el centre de la rosa, i ha de quedar més o menys així:

Per a fer els pètals, farem el mateix amb els 10 talls iguals que hem fet del xurro. Primer fem una petita bola, l’introduïm entre els fulls del forn, (o dins de la funda del dossier) i l’aixafem. Igual que hem fet amb el centre, procurem apretar més a un dels costats per a que quedi més prim.

 

Un cop els tinguem els 10, els podem anar col·locant. S’han d’anar posant de forma que quedin envoltant el centre de la flor. El  costat més prim, ha d’anar cap adalt. Així:

Per a la primera “capa” de pètals, en posarem 2, a la mateixa alçada que el centre de la flor. Amb els dits, els donem una mica de forma per a que quedin pètals més reals.

 

La següent capa, la formen 3 pètals i es col·loquen igual que els anteriors. També els donem forma amb els dits.

La última capa, la formem amb 5 pètals. Per a que quedin fixats, podem enganxar amb una mica d’aigua els finals dels pètals.

Veureu que queda una rosa, que per la part de sota és massa gruixuda o gran. Per a solucionar-ho, és tant fàcil com apretar amb els dits una mica per sota fins a tallar-ne un trosset.

Realment sembla plastilina…

Ja tenim la rosa llesta per a decorar cupcakes o pastissos amb la recepta que més ens agradi!

Per a decorar un pa de pessic, jo recomanaria fer una rosa d’un tamany una mica més gros si el que volem és posar-ne només una, o fer-ne un grupet de més petites.

Espero que us hagin agradat aquest parell d’idees i que us animeu a fer-ho! Moltes gràcies!!

_________________________________________________________________________

Hola hola! he estado un poco desaparecida .. así que hoy entrada doble! Como bien saben mañana es el día de la madre, ya la mayoría de las madres les gusta de flores, así que de flores va hoy el post!

Para empezar un enseñaré cómo hacer con acuarelas y de una forma muy sencilla unas flores que se pueden utilizar tanto para hacer una postal, una simple etiqueta para poner el nombre al regalo.

Para hacerlo necesitaremos:

 • Papel de acuarela (o cartulina algo gruesa)
 • Acuarelas (pueden ser en pasta o en pastilla, esto es igual!)
 • Agua
 • Pinceles
 • Rotuladores permanentes

Los pasos a seguir son muy sencillos:

Con el pincel mojado, lo pasamos por todo el papel de carolina, haciendo que éste quede mojado (o húmedo)

Una vez esté, vamos haciendo “manchas” de diferentes colores. No deben tener una forma concreta. Al estar la hoja mojado, las manchas se esparcirán un poco.

Procuramos hacer de varios colores ya lo largo de toda la hoja.

Una vez estas “manchas” estén un poco secas, ponemos un poco de acuarela • el centro de cada mancha. Podemos utilizar el mismo color, más oscuro, u otro color, esto depende de su elección!

A continuación, dejamos secar por completo. Una vez vemos que ya está seco, es el turno de dibujar las flores. Así que con el rotulador, hacemos flores a la hoja. Cada “mancha” puede ser una flor.

Y tacháaan! ya lo tenemos acabado!

Os dejo un pequeño collage con unos ejemplos que hicieron mis alumnos de dibujo de pintura. Son niños y niñas de 4 a 9 años. Mirad que “chulas” que quedan!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

La segunda parte del post, es la parte dulce. Aprovechando la receta de cupcakes de vainilla, podemos hacer un postre para la comida del día la madre. En este caso, sin embargo, los decoraremos utilizando fondant. Y como hemos dicho antes que el tema eran las flores, os enseñaré cómo hacer de una forma bastante sencilla, unas rosas con fondant para colocar encima de los cupcakes. Cabe decir que la receta de vainilla, la podemos utilizar para hacer un bizcocho si queremos, sólo hay que cambiar el molde. Para hacer la rosa, necesitaremos:

 • Fondant (del color que queramos)
 • Cuchillo
 • Agua

Primero de todo, amasa el fondant con las manos y hacemos un “churro”, no es necesario que sea perfecto, simplemente le hacemos esta forma para que sea más fácil de cortar.

Una vez hecho, lo cortamos. Primero hacemos un corte de unos 5 centímetros. Con el resto del churro, hacemos 10 cortes de 1,5 centímetros o 2 centímetros, procurando que queden todos igual. Guardamos los trocitos pequeño en una bolsa para trabajar primero con el grande.

Con el dedo pulgar, aplastamos el trozo más grande de todos. Lo hacemos entre dos cortes de papel de horno un poco enharinado para que no se pegue (yo lo hago así para que lo pueda ver: p). Aplastamos más por uno de los lados para que quede un poco más delgado y largo.

Una vez lo tengamos con la forma que necesitamos, la enrollamos sobre sí mismo, procurando que la parte más delgada quede cada vez más baja que el centro. Este será el centro de la rosa, y debe quedar más o menos así:

Para hacer los pétalos, haremos lo mismo con los 10 cortes iguales que hemos hecho del churro. Primero hacemos una pequeña bola, la introducimos entre las hojas del horno, (o dentro de la funda del dossier) y la aplastamos. Al igual que hemos hecho con el centro, procuramos apretar más a uno de los lados para que quede más delgado.

Una vez los tengamos los 10, los podemos ir colocando. Deben ir poniendo de forma que queden rodeando el centro de la flor. El lado más delgado, debe ir hacia arriba. Así:

Para la primera “capa” de pétalos, pondremos 2, a la misma altura que el centro de la flor. Con los dedos, les damos un poco de forma para que queden pétalos más reales.

La siguiente capa, la forman 3 pétalos y se colocan igual que los anteriores. También les damos forma con los dedos.

La última capa, la formamos con 5 pétalos. Para que queden fijados, podemos pegar con un poco de agua los finales de los pétalos.

Veréis que queda una rosa, que por la parte de abajo es demasiado gruesa o grande. Para solucionarlo, es tan fácil como apretar con los dedos un poco por debajo hasta cortar un trocito.

Ya tenemos la rosa lista para decorar cupcakes o pasteles con la receta que más nos guste!

Espero que os hayan gustado este par de ideas y que os animéis a hacerlo! Muchas gracias!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s